3 grunde til at vælge decideret yogatøj - og 3 grunde til du kommer til at elske yoga

Yoga er blevet en mere og mere populær sportsgren, som mange har fået øjnene op for og nu har inkorporeret i deres hverdag, så de får plads til regelmæssig træning.

Hvis du har overvejet at kaste dig ud i sporten, så handler det blot om at gøre det. Du kan endda gøre det gratis hjemmefra ved at følge YouTube videoer. Det kræver blot et underlag og en smule plads, så du kan bevæge dig.

Hvis det er noget, som du kommer til at bruge meget tid på, så vil du dog også have gavn af det rette tøj, da det skaber de rette forudsætninger. Hvis du vil blive klogere på, hvorfor du skal have fat i det rette yogatøj, så kan du læse mere her - du får også tre gode grunde til, hvorfor yoga er det rette valg.

Yogatøj er funktionelt

Yogatøj er blevet skabt til alle dem, der dyrker yoga, og derfor har det selvfølgelig en funktion i form af, at det er smidigt, strækbart og understøtter dine bevægelser.

For eksempel giver et par lange yogabukser eller yoga leggings dig mulighed for at støtte armene mod benene i bestemte øvelser. Det kan du selvfølgelig også uden yogabukser, men ens arme kan godt blive svedige, hvis du støtter meget på dem, og så vil et ekstra lag imellem huden være fordelagtigt, da det giver et bedre tag.

Et par løse bukser kan desuden blive en gene, hvis du for eksempel dyrker power yoga eller mere aktiv yoga i det hele taget, hvorfor du med fordel kan investere i et par gode, bevægelige men tætsiddende yogabukser, hvis du foretrækker denne type.

Et spørgsmål om komfort

Yogatøj er funktionelt på den måde, at du kan bevæge dig i det. Men faktisk er det også funktionelt på den måde, at det yder ekstra komfort. Det meste - hvis ikke alt - yogatøj er nemlig fremstillet i et svedabsorberende materiale, der gør det mere komfortabelt for dig at dyrke en type yoga, hvor du risikerer at komme til at svede.

For eksempel vil du godt kunne få sved på panden, hvis du dyrker astangayoga eller power yoga, og det vil være ubehageligt at udføre øvelserne, hvis ikke tøjet hjælper dig godt på vej.

Det fungerer på præcis samme måde, som hvis du løber en tur eller tager ned i træningscenteret. Her vil du heller ikke møde op i cowboybukser eller en pæn skjorte. Du vil i stedet købe noget træningstøj, der understøtter dig i din sport og dermed gør det nemmere og mere komfortabelt at udføre den.

Det rigtige fit kan være motiverende

Mennesket er typisk forfængeligt, og derfor har vi det bedst, hvis vi går i noget tøj, der ser ordentligt ud på os. Selvom yogatøj har en reel funktion, så kan du altså også med fordel anskaffe dig nogle flotte sets udelukkende fordi det er motiverende at vide, at du er komfortabel og ser godt ud, når du dyrker din sport -selv hvis det bare er hjemmefra.

Derfor kan du altså med fordel finde noget yogatøj, som du glæder dig til at tage på, da det vil give dig lyst til at bruge en halv time til en time på måtten, mens du bevæger kroppen og afstresser fra alt det, der giver tankemylder og bekymringer.

Træn både styrke og smidighed

Det er en sport, hvor du både træner styrke og smidighed af musklerne, mens det samtidig er afstressende. Det er altså mange ting, som du får ud af en enkelt træning, og derfor er der mange, der er blevet helt forelskede i sporten.

I og med du holder de forskellige øvelser i et kort stykke tid, vil du opnå en styrke i de muskler, der skal bære kroppen - og det er ikke altid de muskler, som du ellers bruger i hverdagen.

Samtidig vil du komme ud i nogle yderpositioner, så du får trænet din smidighed og på den måde vil du også kunne undgå mange smerter i hverdagen.

Stress af med motion i hverdagen

I en hverdag hvor alting skal gå så stærkt som muligt, så er der mange der glemmer at sætte tempoet ned og stresse af. Der er mange, der ikke tager tid til sig selv og prioriterer deres mentale helbred i så høj grad, som de måske burde.

Yogaen er en måde, hvorpå du kan nå mange former for egenkærlighed og selvpleje i løbet af en enkelt træning. Derfor er der mange, der enten bruger det som supplement til deres foretrukne sport, som et afsluttende element eller simpelthen som deres primære måde at dyrke motion på.

Udover at styrke både muskler og smidighed, så sænker det nemlig stressniveauet og det tillader dig at tage dig tid til dig selv - også når du har travlt.

Undgå smerter i hverdagen

Yoga er kendt for at kunne hjælpe, hvis du oplever smerter i ryggen eller nakken, men faktisk hjælper det på smerter i hele kroppen.

Vi er ikke byggede til at skulle sidde ned foran en skærm hele dagen, men alligevel er det sådan vi bliver nødt til at arbejde på grund af samfundets indretning. Det skader vores krop - primært ryg, skuldre og nakke.

Yoga kan hjælpe med at rette op på skaderne, så du kan leve livet smertefrit og på den måde leve livet til dets fulde potentiale.

Menu
Top